fbpx

Palkanlaskennan ulkoistaminen varmistaa oikeat resurssit

Henkilöstöresurssin skaalautuvuus, vahva ammattitaito ja luottamus. Siinä syyt, miksi valtakunnallisesti toimivan RTG Salesin yli 200 työntekijän palkanlaskenta on ulkoistettu juuri Monetorille.

RTG Sales on Suomen johtavia matkailun asiakaspalveluun erikoistuneita yrityksiä. Samaan konserniin kuuluu viisi yritystä. Toimitusjohtaja Mikko Soinisen mukaan palkanlaskennan ulkoistamisella on haettu ensisijaisesti joustavuutta ja asiantuntijuutta.

– Tuotamme itse ulkoistettuja asiakaspalveluja, joten tiedämme sen tuomat edut ja vaatimukset. Taloushallintoon erikoistuneen kumppanin kanssa saamme asiantuntevamman ja sujuvamman palvelun.

Monetor on vastannut RTG Salesin palkanlaskennasta vuodesta 2017 lähtien. Yhdeksi tärkeimmäksi hyödyksi Soininen mainitsee palvelun skaalautuvuuden – käytössä on aina tarvittava määrä resursseja ja tietyn alan asiantuntijoita.

– RTG Sales on kasvanut paljon Monetor-yhteistyön aikana ja työntekijöiden määrä on vaihdellut 130–260 välillä. Monetorilta on löytynyt kykyä ja resurssia reagoida sekä kiivaaseen kasvuun että työntekijämäärän vähenemiseen, Soininen kiittelee.

Ulkoistetun palkanlaskennan myötä RTG Salesin ei ole tarvinnut tuhlata aikaa tai resursseja esimerkiksi palkanlaskijoiden rekrytoinnin tai loma-aikojen sijaistusten miettimiseen. Kun yrityksen palkanlaskenta on ammattitiimin takana, palkka-asioiden sujuvuus on turvattu kaikissa tilanteissa.

Case RTG Sales

Monetor vastaa valtakunnallisesti toimivan ja yli 200 henkilöä työllistävän RTG Salesin palkanlaskennasta.

Haaste: Suuri työntekijämäärä, mutta aikaa tai resursseja ei haluta sitoa palkanlaskentaan.
Ratkaisu: Luotettavalle taloushallinnon kumppanille ulkoistettu palkanlaskenta.
Hyöty: Palveluresurssi skaalautuu kulloiseenkin tarpeeseen.

Järjestelmät ja osaaminen aina ajan tasalla


Työntekijälle palkan oikeellisuus on tärkeää, työnantaja taas arvostaa prosessien sujuvuutta. Palkanlaskentaa arvioidaan aina myös viranomaisen näkökulmasta – kaiken on hoiduttava säädösten mukaan.

– Yhteistyössä on tärkeää, että voimme luottaa prosessien menevän sovitusti. Sen luottamuksen rakentavat nimenomaan ihmiset. Ison työntekijämäärän myötä meille tärkeitä asioita ovat olleet erityisesti Monetorin asiantuntemus työehtosopimuksiin ja työlainsäädäntöön liittyen, toteaa Soininen.

Yhteistyön alkaessa RTG Salesin palkanlaskuun liittyvät ohjelmistot olivat Soinisen mukaan jo parhaat päivänsä nähneitä, joten ne päivitettiin Monetorin avulla vastaamaan paremmin yrityksen tarpeita.

– Monetorissa tunnettiin hyvin taloushallinnon eri järjestelmät ja he osasivat ehdottaa juuri meille parasta yhdistelmää. Huomionarvoista oli kuitenkin se, että Monetorissa oltiin myös valmiita opettelemaan heille uudet järjestelmät, joita emme halunneet vaihtaa.

– Voin lämpimästi suositella yhteistyötä Monetorin kanssa. He kuuntelevat asiakastaan ja ovat nopeita reagoimaan asioihin, myös ennakkoon. Se tuo yhteistyöhön lisäarvoa, jota arvostan suuresti, Soininen summaa yhteistyötä.
"Monetorissa tunnettiin hyvin taloushallinnon eri järjestelmät ja he osasivat ehdottaa juuri meille parasta yhdistelmää." Mikko Soininen, RTG Sales

Asiakkaamme kertovat

"Monetorin kanssa voin luottaa siihen, että asiat tehdään oikein ja ajallaan. Pidän siitä, että he proaktiivisella toiminnallaan vaativat myös meiltä täsmällisyyttä." Kaisa Ottavainen-Nurkkala, CSE Entertainment
"Minuun teki vaikutuksen, että he eivät etsineet tilitoimistolle sopivaa ratkaisua, vaan halusivat aidosti miettiä ja räätälöidä järjestelmäintegraation meidän tarpeisiimme sopivaksi." Esa Rimpiläinen, Kainuun Jätehuolto
"Ison työntekijämäärän myötä meille tärkeitä asioita ovat olleet erityisesti Monetorin asiantuntemus työehtosopimuksiin ja työlainsäädäntöön liittyen." Mikko Soininen, RTG Sales
"Talousasioissa mennään tosi henkilökohtaiselle alueelle ja siksi yhteistyön sujuvuus sekä luottamus ovat tärkeitä. Monetorin kanssa voin luottaa siihen, että asiat hoituvat." Nina Repo, Ninnimoi
"Monetorin etuna on, että he osaavat ottaa kantaa myös muihin kuin numeroihin. He ymmärtävät talouden päälle laajemmin." Ville Karjalainen, Sotkamon Kiinteistöhuolto
"Monetorin kanssa on tunne, että apunamme on henkilöitä, jotka aidosti välittävät Jymystä ja haluavat aktiivisesti kehittää meidän toimintaamme." Mikko Kuosmanen, SuperJymy

Ota yhteyttä

    Kerro meille, miten voimme olla avuksi!
    Valikko